kapis
*new*
02.12.2015 08:14:36 ( 91083 )
Tak, co tím Turek sledoval, zcela jasně včera řekl prezident Asad v exkluzivním rozhovoru pro ČT24, který včera vysílali ve 20:00.
Tímto výjimečným počinem si u mě získali kupu plusových bodů, až jsem místy nevěřil, že tohle opravdu slyším z té naší propagando-veřejnoprávní. Klobouk dolů, to zase jo. Takhle slyšet mluvit Asada, nesestříhaně, nepřerušovaně a dokonce ani nijak tlačeného našim reportérem do kouta byl opravdu zážitek. I když on by se asi do kouta zatlačit nenechal.
Pak to pokračovalo hodinu a půl, kdy se k tomu měli vyjadřovat naši političtí exponenti - redaktor to hned celé shodil otázkou na toho reportéra "jak moc mu můžeme věřit?" Položil by takovou otázku v případě prolhaného Bushe, Blaira, Obamy? Ne! Reportér byl ale také velmi sympatický a potvrdil, že vše, co říkal Asad slyšel pak od všech civilistů, při jejich pouti po Sýrii.
Ten zbytek jsem zatím neviděl, mrknu dneska, jsem zvědav co tam padne, protože Asad jasně řekl: teroristy podporují USA, Saúdská Arábie, Katar, Francie, GB, Turecko a ostatní státy, nemůžete bojovat proti terorismu, pokud ho sami podporujete a že je se třeba dívat na fakta - během té roční kampaně "spojenců" proti IS, jejich počet roste, když do toho vstoupili Rusi, IS, Al-Kajda i její odnož Al-Núsra jsou na ústupu. Evropa jen poslouchá slepě a otrocky svého mastra, jímž je USA. Řekl tam samozřejmě bez obalu mnohem více věcí, jsem zvědav na tu diskuzi kolem toho těch našich veřejně exponovaných veličin....
Doporučuji všem ke shlédnutí, samotný rozhovor má asi jen 30 minut.
kutac, Bady: šupšup :)